Termék keresés

Kategóriák

 

 

állatparadicsom kép 334

Facebook

 
"Számomra nincs nyilvánvalóbb igazság annál, hogy az állatok ugyanúgy rendelkeznek a gondolkodás képességével és értelemmel, mint az emberek."

David Hume

Ugrás az állateledel webáruház főoldalára

Itt kereshetsz részletesen állati webshopunkban:

Állati ajánlatok és különleges termékek!

Vinaora Nivo Slider

Gondoskodjunk télen is kedvencünkről

Téli gondoskodás

Víz és táplálék

Ha kutyánk sokat van a szabadban, vagy éppen munkakutya, akkor magasabb kalóriatartalmú táplálékra van szüksége, mert télen a testhőmérséklet megfelelő szinten tartása több energiát emészt fel. Az extra élelem hozzájárul, hogy kint tartott társaink fenntarthassák normális testhőmérsékletüket.

A hó nem pótolja a vizet, akárcsak nyáron, most is legyen mindig elegendő friss víz az itatótálban. Ellenőrizd naponta többször, hogy nem fagyott-e be az itatótál.

A pocsolyákba belefolyhat a fagyálló. (A fagyálló a kutyák számára kellemes szagú és ízű folyadék, könnyen belekóstolhatnak, ami viszont halálos is lehet. A fagyálló méreg! Ha csak a garázsban, kocsifelhajtón kifolyt tócsába nyal bele kedvencünk, akkor is azonnal vigyük orvoshoz. A mérgezés tünetei: nyálzás, hányás, bágyadtság, dülöngélés, tudatzavar.

Szőrzet- és mancsápolás

A jegesedés ellen használt só nem tesz jót a kutyák talpának. Séta után mossuk le és szárítsuk meg a kutyamancsait. Így megakadályozható a talppárna kiszáradása és berepedezése. Ha naponta egyszer-kétszer vazelinnal bedörzsöljük a talppárnákat, elkerülhetők ezek az apró sérülések.

Egyes kutyafajtákat téli szőrzetük kellően megvédi a hidegtől. Vannak azonban olyan fajták, (pl. yorkshire terrier, dobermann, stb.), melyek rövid, vagy ritkásabb szőre nem nyújt megfelelő védelmet. Ugyanez vonatkozik a kölyök, az öreg, a frissen nyírt, illetve a beteg állatokra. Ha a kutya szőre megázik az esőben, vagy nedves lesz a hótól, hazaérve töröljük szárazra törülközővel, vagy ha szükséges, hajszárítóval. A hosszúszőrű kutyák mancsszőrét vágjuk le, hogy ne ragadhasson bele a hó, illetve könnyebb legyen azt eltávolítani.

Hosszabb séták során adjunk a benti, fázós kutyákra kutyakabátot.

Lakhely

Kinti ebeknél gondoskodjon megfelelően szigetelt, fedett kennelről vagy kutyaházról. A ház fűtetlen, kövezett, szőnyeg nélküli helyiségei is hamar kihűlnek, ezért ide tegyen pokrócot, párnát.

A kutyaházak fekvőhelye mindig legyen száraz, nehogy az állatok a nedves fekhelyen felfázzanak. Ellenőrizd naponta.

A lakásban ügyeljünk arra, hogy a kutya biztonságos távolságban legyen a hősugárzótól vagy a kandallótól, nehogy megégesse magát.

Forrás: www.kutya.hu, www.kutyavari.hu

Megbízható Webáruház

Kosár

 x 
A kosár üres

Böngészés

Lyoness

Lyoness logo

Pick Pack Pont

Pick Pack Pont

  

 

állatparadicsom kép 420

 

Partnereink

Partnerek