Termék keresés

Kategóriák

 

 

állatparadicsom kép 253

Facebook

 
"Legbelül minden újfundlandi, boxer, véreb és dán dog aprócska szőrgombóc, mely alig várja, hogy ölbe vedd."

Helen Thompson

Ugrás az állateledel webáruház főoldalára

Itt kereshetsz részletesen állati webshopunkban:

Állati ajánlatok és különleges termékek!

Vinaora Nivo Slider

Gondoskodjunk télen is kedvencünkről

Téli gondoskodás

Víz és táplálék

Ha kutyánk sokat van a szabadban, vagy éppen munkakutya, akkor magasabb kalóriatartalmú táplálékra van szüksége, mert télen a testhőmérséklet megfelelő szinten tartása több energiát emészt fel. Az extra élelem hozzájárul, hogy kint tartott társaink fenntarthassák normális testhőmérsékletüket.

A hó nem pótolja a vizet, akárcsak nyáron, most is legyen mindig elegendő friss víz az itatótálban. Ellenőrizd naponta többször, hogy nem fagyott-e be az itatótál.

A pocsolyákba belefolyhat a fagyálló. (A fagyálló a kutyák számára kellemes szagú és ízű folyadék, könnyen belekóstolhatnak, ami viszont halálos is lehet. A fagyálló méreg! Ha csak a garázsban, kocsifelhajtón kifolyt tócsába nyal bele kedvencünk, akkor is azonnal vigyük orvoshoz. A mérgezés tünetei: nyálzás, hányás, bágyadtság, dülöngélés, tudatzavar.

Szőrzet- és mancsápolás

A jegesedés ellen használt só nem tesz jót a kutyák talpának. Séta után mossuk le és szárítsuk meg a kutyamancsait. Így megakadályozható a talppárna kiszáradása és berepedezése. Ha naponta egyszer-kétszer vazelinnal bedörzsöljük a talppárnákat, elkerülhetők ezek az apró sérülések.

Egyes kutyafajtákat téli szőrzetük kellően megvédi a hidegtől. Vannak azonban olyan fajták, (pl. yorkshire terrier, dobermann, stb.), melyek rövid, vagy ritkásabb szőre nem nyújt megfelelő védelmet. Ugyanez vonatkozik a kölyök, az öreg, a frissen nyírt, illetve a beteg állatokra. Ha a kutya szőre megázik az esőben, vagy nedves lesz a hótól, hazaérve töröljük szárazra törülközővel, vagy ha szükséges, hajszárítóval. A hosszúszőrű kutyák mancsszőrét vágjuk le, hogy ne ragadhasson bele a hó, illetve könnyebb legyen azt eltávolítani.

Hosszabb séták során adjunk a benti, fázós kutyákra kutyakabátot.

Lakhely

Kinti ebeknél gondoskodjon megfelelően szigetelt, fedett kennelről vagy kutyaházról. A ház fűtetlen, kövezett, szőnyeg nélküli helyiségei is hamar kihűlnek, ezért ide tegyen pokrócot, párnát.

A kutyaházak fekvőhelye mindig legyen száraz, nehogy az állatok a nedves fekhelyen felfázzanak. Ellenőrizd naponta.

A lakásban ügyeljünk arra, hogy a kutya biztonságos távolságban legyen a hősugárzótól vagy a kandallótól, nehogy megégesse magát.

Forrás: www.kutya.hu, www.kutyavari.hu

Megbízható Webáruház

Kosár

 x 
A kosár üres

Böngészés

Lyoness

Lyoness logo

Hívj minket!

Hétfő-Szombat
09:00-19:00

+36/20/487-07-01
+36/20/486-85-65

Skype hívás

Pick Pack Pont

Pick Pack Pont

  

 

állatparadicsom kép 77

 

Partnereink

Partnerek